INTRO

Alpha - som är en grundkurs i kristen tro - finns i stora delar av världen. I Sverige arrangeras varje år omkring 500 kurser i olika kyrkor och sammanhang.

Vi har gjort några små justeringar i upplägget av vår kurs, för att den även ska passa dig som har lite, eller ingen förförståelse för innehållet i den kristna tron. Så, med god inspiration från Alpha-kurserna vill vi inbjuda dig till INTRO; en introduktionskurs till kristen tro.

INTRO - Intro till kristen tro

Under 7 kvällar kommer vi tillsammans utforska den kristna tron.

• Introduktionslektion: Livets mening?
  • Gudsbilder
  • Ledtrådar till Gud
  • Jesus - på riktigt?
  • Varför dog Jesus?
  • Vem är den helige Ande?
  • Vad gör den helige Ande?

Efter kursens slut finns det ytterligare 3 tillfällen för dig som vill fördjupa dig ytterligare, och kanske funderar kring hur den kristna tron kan ta form i ditt liv. Dessa ingår i kursen, men är inget som du behöver bestämma på förhand om du vill gå eller inte.

Upplägg och information

Kvällen startar med ett föredrag och introduktion till kvällens tema, och följs sedan av samtal med fika i mindre grupp. Med stor respekt för varandras olika tankar, frågor och ingångar - där ingen fråga eller fundering är ”för dum” eller för svår - hjälps vi åt att vända och vrida på kvällens ämne.

Plats: Korskyrkan Uppsala
Kursen kostar 150kr/person, vilket även inkluderar mack-fika och kursmaterial (skulle avgiften vara ett hinder för dig att gå kursen, hör av dig så hittar vi givetvis en lösning på det).

För vem är Intro?

Alla är välkomna att gå Intro-kursen. En del lever med frågan och vill undersöka om Gud existerar, andra vill på ett bättre sätt förstå någon kristen de bryr sig om, en del har redan blivit introducerad för den kristna tron men önskar att grunderna ska få sjunka in, medan andra precis börjat söka en djupare mening i tillvaron och livet. Ja, och det finns en mängd orsaker, så oavsett var du är i ditt förhållande till tro är du varmt välkommen.

Är det något du undrar över är du välkommen att höra av dig till intro@korskyrkanuppsala.se

Ja, jag är intresserad av att gå kursen på 7 kvällar.

Kursen är i samarbete med Studieförbundet Bilda. Bildalogotype_svart.png